Premier League optakt: Bomber Christian Eriksen videre med mål og assists?


Søndag møder Tottenham Liverpool på Wembley i Premier League, og der er lagt op til søndagsfest. Ovennævnte billede er et skærmbillede fra Oddset, der naturligvis har odds på kampen, og nedenfor videreformidler vi Nordicbets syn på kampen. Tak til begge vores samarbejdspartnere. Her du endnu ikke en konto hos en eller begge af disse formidable bookmakere, så opret en inden kampen og få lidt ekstra at spille med.

Oddset er der 100% op til 500 kr. i velkomstbonus - På Nordicbet er der 100% op til 2.000 kr. i velkomstbonus - det er til nye spillere og regler og vilkår findes via linksene.

Tottenham - Liverpool optakt og spiltips


Liverpool skal næppe frygte synet af parkerede busser, når Liverpool i dag møder Tottenham på Wembley, der er Tottenhams midlertidige hjemmebane pga. White Lanes ombygning. Mauricio Pochettino råder godt nok over over Premier Leagues for tiden tredjebedste forsvar, så regner vi ikke med, at Tottenham går med defensive tanker. Tottenhams velfungerende forsvar kan nemlig ikke blot karakteriseres som en statisk, kompakt masse, der fungerer som en parkeret bus i bagerste led. Derimod folder Tottenham sin defensiv ud på kryds og på tværs af fodboldbanen. Alle lige fra Toby Alderweireld bagerst til Harry Kane i front deltager i et højt og efterhånden gennem-automatiseret pres på de boldbesiddende modstandere.

Tottenhams forsvarspil hjemme i Premier League er kun overgået af de to klubber fra Manchester, hvilket de også kan takke målmand Hugo Lloris for. Og takket være den 30-årige franskmand har de også et særdels godt europæisk udgangspunkt med deres 1-1 resultat mod Real Madrid på hvidklædte Santiago Bernabeu.

Svaghedstegn fra Christian Eriksen?


Tør man overhovedet sige det? Men ja, de fleste vil nok alligevel være enige i, at Christian Eriksen viste svaghedstegn på Santiago Bernabeu. Ikke mindst i de første 20 min. af kampen, hvor Luka Modric pillede bolden fra danskerens fremadløbende fødder flere gange. Det skete endda med en tilsyneladende elegant lethed, der fik Eriksen til at ligne én saltstøtte. Eriksen formåede dog at spille sig nogenlunde tilbage i opgøret. Men noget omdrejningspunkt på Tottenhams falske 11er-position i venstre side af banen blev han dog aldrig på samme måde, som han tidligere har været. Og som han skal være det i dag, hvis Tottenham skal vinde det første Premier League-opgør mod Liverpool siden 2012.

Måske var det dog primært fordi Eriksen tirsdag manglede afspilsmuligheder og bevægelse omkring ham. På grund af Allis karantæne havde Pochettino valgt at lægge ud med Fernando Llorente på toppen af noget, der som udgangspunkt mindede om den klassiske 4-2-3-1 formation. Det kom dog til at flyde ud i et venstreorienteret 4-3-1-1-1 system med Eriksen på den falske 11er og med Kane i rummet bag Llorente. Llorente-Kane-kombinationen, hvor godt den ellers fungerede, og den indadsøgende Moussa Sissoko på den modsatte 11er-position gjorde Tottenhams angreb overvejende centraliseret. Af denne grund var Christian Eriksen ofte overladt til sig selv i mand mod mand-situationer, hvor han ofte trak det korteste strå i mødet med Real Madrid velfungerende midtertrekant med Modric, Kroos og Casemiro. Når det danske landsholdses forsøgte sig med dybe omstillingsløb ned rummene, som nedfaldsbevægelserne fra Kane og Llorente skabte, så det mere farligt ud, end det egentlig var.

Men lad fastholde diversiteten i bevægelserne omkring Eriksen, da det næppe bliver en mangelvare i dag. Alli er tilbage, og Tottenham vil igen kunne nyde godt af Eriksens tværpasninger til Alli. Men også dybe stikninger til Kane, der til forskel for kampen mod Real Madrid på søndag vil skifte sin offensive 10er-rolle ud med den vanlige falske og flagrende 9er, bliver igen en mulighed på Wembley.

Kloops overvejelser eller mangel på samme


Ovennævnte trekløver, der har været Tottenhams farligste våben i snart 2 år, må således give Klopp anledning til overvejelser. Hvordan stopper tyskerens tropper Alli, Eriksen og Kane? De kan jo begynde med at dække trekløverets omdrejningspunkt, Eriksen på samme måde, som Real Madrid gjorde det i tirsdag. Klopp kan gøre det ved enten at flankere Jordan Henderson med muskler inde i maskinrummet, så anføreren kan tage sig af den danske playmaker. Alternativt kan han benytte en type som James Milner eller måske Wijnaldum, der til forskel fra Milner ikke bare evner at vælte Eriksen, men også følge med danskerens sprint.

Klopp har mange muligheder, men måske gør han sig alligevel ikke disse overvejelser. Klopp har jo adskillige gange vist, at han er ligeglad med de defensive og balancerende aspekter af Liverpools spil? Klopp har måske blot bidt mærke i én enkelt ting ved synet af Tottenhams præstationer i Madrid, nemlig, at Pochettinos tropper, på trods af det flotte resultat og den alt i alt lovende præstation, virkede sårbare, når Real Madrid i begyndelsen af begge halvlege satte angrebsspillets tempo op i højeste omdrejninger. Er der noget Klopps Liverpool kan, er det jo at køre i et højt tempo. Ikke mindst mod en forsvarslinje, der står så højt, som Tottenhams gør det. Men i og med at Sadio Mane fortsat er ukampdygtig, bliver samspillet mellem Coutinho og Salah igen Liverpools farligste våben. Det bliver dybe pasninger og dybe højhastighedsløb ned i de bagrum, som Tottenhams højtstående backs måske vil efterlade sig.

Men et godt bud er nok at spille på relativt få mål i kampen mellem Tottenham og Liverpool på Wembley.