Betting Guide

Velkommen til vores Betting Guide. Her på siden vil du kunne få svar på de spørgsmål, du end måtte have.

Tilbagebetalingsprocent


En tilbagebetalingsprocent under 100% betyder, at man samlet set har tabt på sine væddemål, mens alt over 100% betyder, at man står med flere penge i hånden, end da man begyndte.

Mere om tilbagebetalingsprocent


Tilbagebetalingsprocent eller TBP, som er forkortelsen, er et meget kendt begreb i betting branchen. Som sportsbetter bruger vi begrebet til at holde øje med, om alle vores væddemål hos bookmakerne, giver et afkast. Tilbagebetalingsprocenten findes ved at dividere gevinster med indsatser for derefter at gange med 100. Regnestykket vil se således ud:

(Gevinster/indsatser) x 100.

Bookmakerne benytter sig også af tilbagebetalingsprocent, i den forstand at de bruger den til at sætte deres odds. Tilbagebetalingsprocenten er forskellig fra bookmaker til bookmaker, men det skal forstås som et udtryk for, hvor meget bookmakeren i gennemsnit betaler tilbage til sportsbetteren. Normalt ligger en online bookmakers tilbagebetalingsprocent imellem 90 og 95%. Det vil sige at for hver 100 kr., som en online bookmakeren modtager, tjener de 5-10 kr.

Chancevurdering


En chancevurdering (forkortes også som CV) er sportsbetteren mening om, hvor stor en chance der er for de forskellige udfald.

Mere om chancevurdering


Derfor angives dette også ofte i procent, således at der bliver fordelt 100% ud på de forskellige udfald. En sportsbetter kan eksempelvis komme frem til, at han mener, der er 50% chance for, at der bliver scoret mere end 2,5 mål i kampen mellem OB og AaB. Er oddset på Over 2,5 mål mere end 2,00, så er der værdi, og dermed bør sportsbetteren sætte sit spil på over 2,5 mål. Det handler derfor om at blive bedre end bookmakeren til at sætte sin chancevurdering, hvilket kræver rigtig mange ting. Ting som vi vil komme nærmere ind på i andre felter i denne betting guide.

Money Management


Money Management er egentlig ikke et begreb, som stammer fra betting, men det er muligvis en af de vigtigste ting for en sportsbetter i bestræbelserne på at slå bookmakerne.

Mere om money management


Money Management eller Bankroll Management går ud på, at du skal have styr på dine penge, ganske enkelt faktisk. Det er dog ikke så nemt, som det lyder, for der er ufattelig mange faldgrubber når det handler om at holde styr på sine penge.

  • Du skal finde din måde at spille på. Der findes metoden, der hedder flatbetting, som er, når du spiller samme beløb på samtlige spil, uanset om det er et rigtig godt eller et mindre godt spil. Med flatbetting spiller du en lille procentdel af din bankroll, altså dine penge du har sat af til at spille for. Den anden måde kaldes for unit-betting. Denne metode bør benyttes, når man mener, at bedre spil skal have større indskud end de mindre gode. Units bliver uddybet i betting guiden under overskriften af samme navn.
  • Tålmodighed er en vigtig ingrediens i opskriften på at blive succesfuld sportsbetter. Det handler om hverken at blive overmodig eller dumdristig. Er du inde i en god periode, skal du ikke tro, at du pludselig kan gå på vandet.
  • Regnskab! Det hjælper dig til at køre et fornuftig money management, hvis du holder regnskab over dine spil. Dette kan gøres i et simpelt Excel ark, ellers findes der hjemmesider hvor man kan oprette et regnskab i (se links nederst i dette opslag).
  • All-in er et begreb som hører hjemme i poker, men bestemt IKKE i oddsverdenen. Hører du en kammerat sige det i forhold til et odds, så giv ham et lap over fingrene. Ordet er forbudt i bettingsammenhæng.

Ansvarligt spil


Her på OnlineBookmaker.dk bestræber vi os på at gøre vores brugere opmærksomme på, at der er risici ved at spille. Det er vigtigt at kende faresignalerne, når man kommer ind i et usundt spillemønster.

Mere om ansvarligt spil


"Spil ikke for penge, du ikke kan tåle at tabe", er en rigtig god tommelfingerregel, til at bevare et sundt spillemønster. Alle kan blive ramt af ludomani, og derfor er det som sagt vigtigt, at kende faresignalerne. Center for ludomani har udarbejdet en test som kan gøre dig bevidst om din spilleadfærd. Tag sportsbetting testen her.

Er spillet kommet ud af kontrol, og har du erkendt, at du ikke kan styre det, så kan du tilmelde dig ‘Register Over Frivilligt Udelukkede Spillere’ (ROFUS), som er et register over alle spillere, der ønsker at udelukkede sig selv midlertidigt eller endeligt fra online spil. Info om ROFUS findes her (ROFUS).

Units


For at blive en dygtig sportsbetter er det vigtigt at mestre den strategi, man vælger at bruge, når man spiller. Her på OnlineBookmaker.dk bruger vi units, da vi mener, at betvaluen er den centrale i jagten på succes som sportsbetter, men også fordi det er et fleksibelt system.

Mere om units


Det er også årsagen til, at vi har valgt at bruge 1-5 units fremfor 1-10 units, da vi mener, det er nemmere at vurdere værdien i et spil, med en mindre margin at operere på. Ens bankroll er afhængig af, hvor stor eller hvor meget ens unit er værd. En unit er en procentdel af ens bankroll, normalt omkring 0,5%. Lad os tage et eksempel:

Du har sat 5.000 kr. af til at spille for, og du har valgt at bruge 1% per unit. Hvis du som os benytter 1-5 units systemet, vil dit mindste indskud på et givent spil være 50 kr., men den maksimale vil lyde på 250 kr.

Valuebetting


Man har sikkert hørt vending; "der er værdi i det odds" før, og med det forstås det, at spillerens chancevurdering gange med oddset er mere end 100%.

Mere om valuebetting


Lad os tage et hurtigt eksempel: AaB sejr giver hjemme mod OB odds 1,85. Valuebetteren har analyseret kampen og er kommet frem til, at han kan give AaB 50% chance for at vinde. Denne chancevurdering ganger man så med oddset (1,85), hvilket giver 92,5. Det vil altså sige, at man teoretisk kun vil få 92,5 kr. tilbage for hver 100 kr., man satser på AaB, netop fordi der IKKE er værdi. Selvom man tror og føler, at AaB vinder kampen, så er det ikke altid hos favoritten, at der er værdi. Lad os tage et eksempel hvor der er værdi: Hobro møder hjemme Randers FC. Udeholdet fra Randers giver odds 2,40 og da valuebetteren er kommet frem til at Randers skal have 45% chance for sejr, så giver det et valuebet på 108% (45 x 2,40). Her får vi altså teoretisk i gennemsnit 108 kr. tilbage for hver 100 kr., vi investerer. Som valuebetter kræver det, at man er i stand til at sætte en mere præcis chancevurdering end bookmakerne, da man dermed har teoretisk større chance for at vinde over dem i længden. Matematikken vinder altid!

Research


For at kunne sætte så præcis en chancevurdering kræver det, at man er inde i stoffet omkring det, man spiller på. Jo større viden du har om holdet, ligaen, sporten eller hvad, man ønsker at spille på, jo større chance har du for at sætte en bedre chancevurdering end bookmakerne.

Mere om research


Man kan ikke være både Supermand, Batman og Spiderman på engang. Det skal forstås således, at man ikke kan være bedre end bookmakerne i samtlige sportsgrene. Derfor kan man med fordel sætte fokus udelukkende på én bestemt liga eller mindre sport for at kunne slå bookmakerne.

Udover den generelle viden om sporten og holdene, så er der også andre faktorer, som er vigtige at have i sin research af en kamp. Statistik kan fortælle noget om holdenes form, indbyrdes overtag, om hvem der er stærke på hjemmebane osv., men de fortæller ikke om holdenes motivation, skader og ændringer i trupperne. Netop motivation er en vigtig faktor i ens research ligegyldig hvilken sport, vi snakker om. Vi ser gang på gang, at hold der kæmper for overlevelse i en liga, ofte gerne skal have et par procenter mere i ens chancevurdering, alene pga. motivationsforskellen. Skader og trupændringer har en stor betydning for at kunne sætte et godt CV. En skade til Ronaldo vil gøre Real Madrids chance for sejre mindre, om man så er Ronaldo fan eller ej. Derfor er det en god idé at tjekke helt op på hvem, der mangler, og hvordan holdene højst sandsynligt stiller op til en kamp.

Sidst men ikke mindst, vil vi sige at man kan læse sig til meget, men det at have set og fornemmet et holds nuværende form osv. ved at se dem live, overskygger den viden, man kan læse sig til.

Betting ordbog


Der findes rigtig mange ord, vendinger og begreber indenfor betting, som gør, at det nærmest kan føles uoverskueligt at få styr på dem alle sammen. Nedenfor vil vi derfor liste de fleste, og samtidig give en kort beskrivelse af dem.

Amerikanske odds: Amerikanerne benytter en anden måde at opgøre odds på, end vi gør her i Europa. Deres odds benytter 100 enheder som et udgangspunkt. Et typisk amerikansk odds vil være -110. Hvis der står minus foran oddset, betyder det, hvor meget man skal betale for at få en netto gevinst på 100. Hvis der står plus foran oddset, viser det ens gevinst med et indskud på 100 enheder. +110 svarer derfor til odds 2,10 i Europa.

Asian handicap: Asian handicap er en avanceret udgave af det gamle europæiske handicap, hvor et af holdene eksempelvis starter med 1 mål i forvejen. Ved asian handicap findes præcis det spil også, det hedder bare +0,5. Asian handicap spil har ofte et højere odds end de normale handicap spil, da den teoretiske tilbagebetalingsprocent på de spil hos bookmakerne er højere. Derfor kan det være nyttigt at holde øje med dem, når man fremover vil spille handicap spil på kampene.

Banker: En banker eller en sikker kamp har de fleste der har oddset i en årerække stiftet bekendtskab med. Banker betegnes som en kamp der kan banke oddset på et system spil op, og anses som sikker. Husk dog at intet er sikkert i betting.

Bonus: Alle bookmakerne udbyder bonusser i den ene eller anden art. Det første, man støder på, er indbetalingsbonussen, som stort set alle bookmakere har. Hos de fleste kan man indbetale op til 1.000 kr., også få 1.000 kr. oveni på ens konto. Det er en bonus, som har en del omsætningskrav, som man skal være bevidste om. Nogle steder skal man omsætte bonussen 5-6 gange, og samtidig altid til et odds over 1,50. Tjek op på det, inden man accepterer bonussen. Se en komplet freebets liste her.

Cashout: Cashout er en nyere funktion, som har vundet sit indtog. Det ses i forbindelse med livebetting, hvor man ønsker at "lukke" sit væddemål, enten med profit til følge, eller fordi man ønsker at mindske et evt. tab.

Decimal odds: Decimal odds er de odds vi kender her i Europa, som eksempelvis dem vi ser når vi åbner Den Lange i kiosken, såsom 1,50 og 3,30

DNB (draw no bet): DNB betyder at man får indskuddet retur i tilfælde af uafgjort. Det er altså 1X2 bare hvor X’et er fjernet. Det gør selvfølgelig at oddset på 1 og 2 bliver mindre grundet den lavere risiko ved fjernelse af X’et.

Euro Handicap: Dette er handicaps som folk kender dem fra de gamle. Her er det muligt at spille på handicap X, så man kan spille på at et hold vinder eller taber med et præcis antal mål. I praksis vises det således (0-1) eller (2-0) som står foran et af holdene.

Single: En single er en odds kupon med én enkelt kamp på. Vi anbefaler at man som sportsbetter kun spiller singler. Som en klog mand engang sagde, singler har det bare sjovere, og det ordsprog passer også fint med betting.

Double: En double er en oddskupon med præcis to væddemål.

Triple: En triple er en oddskupon med præcis tre kampe på.

Firling: Firlingen er en oddskupon med præcis fire væddemål.

Femling: En femling er en oddskupon med præcis fem væddemål.

Seksling: En oddskupon med seks væddemål på.

Freebet: Freebet er et gratis væddemål udbudt af bookmakeren. Der er ofte nogle krav som skal udfyldes, før man kan få det gratis væddemål. Eksempelvis kører Bet365 nogle gange med et gratis livebet på en Premier League kamp, såfremt man har spillet et beløb på kampen inden kampstart.

Halvleg/Fuldtid: I denne væddemålstype gælder det om at ramme resultatet i 1. halvleg og for hele kampen. I praksis ses det eksempelvis som: X/2 (uafgjort ved pausen og udeholdet sejre), 1/1 (hjemmeholdet fører ved pausen og vinder kampen) eller 2/1 (udeholdet fører ved pausen, men taber kampen)

H2H: Head-to-head er den fulde betegnelse, og oversat til dansk er det hoved til hoved. Det er en væddemålstype, hvor to er sat overfor hinanden. Det kunne være to målscorer i en kamp, to cykelryttere i et løb eller to hold inden sæsonstart.

Hitrate: Hitrate er en måling af hvor mange af sine spil man har ramt rigtigt. Har man ramt 42 ud af 80 spil, så har man en hitrate på 52,5% (42/80 x 100)

Indskud: Indskuddet er det beløb man sætter på et givent væddemål. Her på Odds24 bruger vi indskudsformen units, så alle kan spille det indskud som passer til deres bankroll. Se mere under units og money management her i Betting Guiden.

Livebetting: Livebetting er blevet større og større i de seneste par år. Engang kunne man kun spille i kiosken, men nu kan man sidde derhjemme foran skærmen og spille live igennem hele kampen.

Over/Under: Et af de mest populære væddemålstyper i bettingverdenen. Her spiller man over eller under et antal mål. Ofte er det 2,5 mål det mest spillede, da oddsene ligger i lejet 1,70-2,00.

Scorecast: Scorecast er en væddemålstype, hvor det er muligt at kombinere et spil på kampens målscore samt kampens resultat. Et lille eksempel kunne være: Lionel Messi scorer først og Barcelona vinder 6-1 over Levante.

Surebet: Et surebet er et væddemål hvor du er garanteret gevinst. Dette sker ofte når to eller flere bookmakerne slet ikke har samme chancevurdering af en kamp. Det kunne være at den ene bookmaker tror meget på at der falder mange mål, og derfor udbyder odds 2,10 på Under 2,5 mål. En anden bookmaker tror på få mål, og derfor udbyder odds 2,15 på Over 2,5 mål. Dermed kan man lave et surebet, da man kan sætte 100 kr. på hver spil og stadig indkassere en minimum gevinst på 10 kr.

Tipster: En tipster er en amerikansk betegnelse for en oddsekspert.

Benyt ovenstående links for at få de eksklusive bonusser, og vær med til at holde siden i gang. Det er links til spillesteder mv., der efter aftale tilbyder bonusser. For alle bonusser gælder der regler og vilkår varierende fra tilbud til tilbud, herunder udbetalingsbegræsninger, omsætningkrav og krav om indbetaling. Opslaget er sponsoreret!